Το Smart Hotel στην Χenia!

Στα πλαίσια της έκθεσης Xenia, στο Hall 4, θα κατασκευαστεί ένα “έξυπνο” δωµάτιο ξενοδοχείου που θα “παντρεύει” την υψηλή τεχνολογία µε όλες τις σύγχρονες προτάσεις, στον κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τοµέα.

smart-0 Το Smart Hotel στην Χenia! Highlights Τα smart hotels, τα “έξυπνα” δηλαδή ξενοδοχεία είναι µία από τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, προσφέροντας στους επισκέπτες καινοτόµους τρόπους για να απολαύσουν τη διαµονή τους. Αφουγκραζόµενη τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης Xenia, θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης µια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδοµένα ιδέα, σε συνεργασία µε έµπειρους, καταξιωµένους αρχιτέκτονες και πολιτικούς µηχανικούς: ένα ολοκληρωµένο και λειτουργικό δωµάτιο-σουίτα όπου θα ενσωµατωθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες και οι αυτοµατισµοί που οδηγούν τη φιλοξενία στο µέλλον.

smart-hotel2_156612377 Το Smart Hotel στην Χenia! Highlights

Αρχιτεκτονικές και τεχνολογικές καινοτοµίες
Το αρχιτεκτονικό γραφείο b-group σε συνεργασία µε το τεχνικό γραφείο aace, οραµατίστηκαν και σχεδίασαν ένα ιδιαίτερο concept room, από τη λειτουργία υποδοχής µέχρι τη µονάδα του πρότυπου υπνοδωµατίου. Το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει το δωµάτιο είναι η αίσθηση της ενοποίησης του εξωτερικού µε τον εσωτερικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στη σουίτα να βρίσκεται σε όσµωση µε το περιβάλλον. Οργανικά σχήµατα τόσο στην αρχιτεκτονική µελέτη του χώρου όσο και στα έπιπλα δίνουν την αίσθηση της συνέχειας, ενώ ακόµη και η ρεσεψιόν του “έξυπνου” ξενοδοχείου ακολουθεί την ίδια αισθητική της συνεχούς κίνησης, σβήνοντας τα όρια.

Όλες οι τεχνολογίες αιχµής και οι τελευταίοι αυτοµατισµοί θα ενσωµατωθούν στην καινοτόµο σουίτα-δωµάτιο, στοχεύοντας στη βελτίωση της εµπειρίας των φιλοξενούµενων. High tech mini bar και τηλεοράσεις, σενάριο καλωσορίσµατος, σενάριο αναχώρησης, ύπνου, κλπ. ώστε να προσαρµόζονται κατάλληλα ο φωτισµός, η θερµοκρασία, οι κουρτίνες και τα ρολά σε κάθε περίσταση, φωνητικός χειρισµός του δωµατίου, αλλά και η διευκόλυνση της λειτουργίας και της διαχείρισης του καταλύµατος για τους επιχειρηµατίες (συστήµατα εξοικονόµησης ενέργειας και ολοκληρωµένες λύσεις για µείωση του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης και του λειτουργικού κόστους της ξενοδοχειακής εγκατάστασης) θα δηµιουργήσουν µία βιωµατική εµπειρία φιλοξενίας από το… µέλλον.

Η παρουσίαση του Smart Hotel, θα γίνεται µέσα από κυλιόµενες ολιγόλεπτες ξεναγήσεις, ενώ κάθε απόγευµα θα λαµβάνουν χώρα ειδικές παρουσιάσεις στα πλαίσια του προγράµµατος του Build Hotel, προκειµένου οι ξενοδόχοι να ανακαλύπτουν τους τρόπους που θα µπορέσουν να το εφαρµόσουν και στη δική τους επιχείρηση.

2017-10-16T11:22:45+00:00