Το “Ελληνικό Πρωινό” στη Xenia 2019

//Το “Ελληνικό Πρωινό” στη Xenia 2019

Το “Ελληνικό Πρωινό” στη Xenia 2019

Το Ελληνικό Πρωινό, μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Xenia 2019.

Το Ελληνικό Πρωινό, η πλέον σημαντική δράση κοινωνικής ευθύνης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, με απώτερο σκοπό να ωφελείται από τον τουρισμό, αντίστοιχα και ανάλογα, η τοπική κοινωνία, φιλοξενήθηκε στην έκθεση XENIA 23 -25 Νοεμβρίου 2019 στο HALL 1 περίπτερο C26 του Metropolitan Expo.

Το κοινό της έκθεσης και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι και καταλυματίες που επισκέφτηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στους χειμερινούς αλλά και καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα μαγειρικών δράσεων και προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τον σύμβουλο chef του Ελληνικού Πρωινού, κ. Στράτο Ιωσηφέλλη.

Xenia-2019_KYRIAKH_ELLHNIKO_PROINO_ESOTERIKO_865x600_1 Το “Ελληνικό Πρωινό” στη Xenia 2019 News

Ο chef κ.Ιωσηφέλλης με πολυετή εμπειρία στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε σχολές μαγειρικής, έχει εντρυφήσει παράλληλα στις sugar και gluten free παρασκευές, αλλά κυρίως στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

Τα live actions που έλαβαν χώρα υπό την επιμέλεια του chef, κ. Στράτου Ιωσηφέλλη αποσκοπούσαν στη γνωριμία των επισκεπτών με γνήσια ελληνικά προϊόντα και με την κατάλληλη καθοδήγηση να μπορέσουν να τα ενσωματώσουν στον πρωινό μπουφέ των επιχειρήσεών τους μέσα από ένα σύνολο γευστικών προτάσεων Ελληνικού Πρωινού που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης.

“Στην Xenia είναι η πρώτη συμμετοχή του Ελληνικού Πρωινού. Προσπαθήσαμε να μην δείξουμε μεμονωμένες περιοχές όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά με σύνθημα μας το «κάθε πρωί στρώνουμε τραπέζι σε όλη την Ελλάδα» να πάρουμε λίγα προϊόντα από διάφορες γωνιές και να τα βάλουμε όλα σε ένα μπουφέ. Αυτό έχουμε κάνει, το έχουμε στήσει και το παρουσιάζουμε με την επιμέλεια του σεφ μας Στράτου Ιωσιφέλη. Έχουμε παραγωγούς και από τη βόρεια και από τη νησιωτική Ελλάδα και από την Πελοπόννησο.
Η παρουσία μας στην Xenia πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση ξενοδόχων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.”

Σίσσυ Αγγελοπούλου, Υπεύθυνη Ελληνικού Πρωινού
Xenia-2019_KYRIAKH_ELLHNIKO_PROINO_ESOTERIKO_865x600_2 Το “Ελληνικό Πρωινό” στη Xenia 2019 News
2020-06-24T08:08:30+00:00