Λαμπρά εγκαίνια για την Xenia 2017!

//Λαμπρά εγκαίνια για την Xenia 2017!

Λαμπρά εγκαίνια για την Xenia 2017!

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Xenia από την υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Η έκθεση- σύμβολο για τα ξενοδοχεία θα διαρκέσει 3 ημέρες, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου και επιστρέφει δυναμικά μετά από 5 χρόνια απουσίας για να βάλει τη σφραγίδα της στην νέα εποχή του Ελληνικού Τουρισμού. Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο κ. Ιωάννης Ρέτσος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Γρηγόρης Τάσιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Εμμανουήλ Αγιομυργιανάκης Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων και πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την στήριξή στην έκθεση τονίζοντας «με την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της, φέρνει κοντά την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για τη δικτύωση και νέες συνεργασίες με τους επαγγελματίες πολλών άλλων κλάδων και δραστηριοτήτων της ελληνικής αγοράς. Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε εκθέσεις και δράσεις που φέρνουν κοντά επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους με στόχο την ποιότητα, την καινοτομία, την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της ελληνικής φιλοξενίας». Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη Xenia, στους διοργανωτές, στους εκθέτες και σε όλους τους συμμετέχοντες».
Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Αθήνας, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την στήριξη στην έκθεση τονίζοντας ότι η Xenia αποκτά μια άρτια οργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα αποτελέσματα της έκθεσης να είναι ανάλογη της προσπάθειας που κάνουν οι διοργανωτές».
Εκπροσωπώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις ο κ. Ιωάννης Ρέτσος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τόνισε ότι «ο Έλληνας επιχειρηματίας πιστεύει στον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η επαναφορά της έκθεσης Xenia συμπίπτει με την άνοδο του Τουρισμού».

Από την πλευρά του τον χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Χουδαλάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM ΑΕ υπογράμμισε ότι «η Xenia, μια έκθεση σύμβολο για τα Ξενοδοχεία, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brands της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, μετά από 5 χρόνια απουσίας, έρχεται σε μια εποχή που ο ελληνικός Τουρισμός αναπτύσσεται γοργά και μαζί οι ανάγκες του για αναβαθμισμένες υποδομές και παροχές. Η FORUM AE, με 30 χρόνια ιστορία και υπογράφοντας μερικές από τις πιο επιτυχημένες –παγκόσμιας εμβέλειας- εκθέσεις, όπως HORECA, FOOD EXPO, ARTOZA αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό στην Ελλάδα σήμερα.
Ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόσθεσε ότι «με παρακαταθήκη την τεράστια εμπειρία και την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της, η FORUM βάζει τη σφραγίδα της στη νέα εποχή της Xenia, με τις αξίες, την αποτελεσματικότητα και τη μεγάλη προβολή που μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην έκθεση συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνται σε 4 αίθουσες συνολικού εμβαδού 45.000 τ.μ.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση θα πραγματοποιηθούν 5 μεγάλες εκδηλώσεις (Build Hotel, Digi Hotel, Gastronomy Summit, 1st Int’l Hospitality forum, Smart Hotel) στις οποίες θα δώσουν το παρών 130 ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και έμπειροι εξειδικευμένοι εισηγητές.

Είπαν για την έκθεση

“Ο Τουρισμός είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και είναι η γέφυρα για την προώθηση επωφελών συνεργασιών και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους… Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Xenia!”

Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού

“Η επανεκκίνηση της έκθεσης Xenia θα συμβάλλει καθοριστικά στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας για να βελτιώσουν τη θέση, τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητά τους.”

Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

“Η επανεκκίνηση της Xenia συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στη λειτουργία και στις επενδυτικές τους προοπτικές.”

Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

“Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση Xenia και μια δυναμική και σε βάθος χρόνου πορεία, ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα από αυτή τη σημαντική τουριστική συνάντηση θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον κλάδο.”

Παναγιώτης Τοκούζης, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος
2018-05-02T07:21:22+00:00