Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών

//Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών

Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών

Όλες οι εταιρείες, leaders του κλάδου που συμμετείχαν στην Xenia 2019 επιβεβαιώνουν μέσα από τις δηλώσεις ικανοποίησης ότι εδώ κλείνονται συμφωνίες!

Η έκθεση Xenia ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ήδη τα πρώτα δείγματα ικανοποίησης των εκθετών από την συμμετοχή τους στην έκθεση, βγαίνουν μέσα από τις δηλώσεις τους. Όλοι λοιπόν οι εκθέτες, μετά από ένα πολύ πετυχημένο εμπορικά τριήμερο, πλήθος συμφωνιών που κλείστηκαν και επαφών με ουσία που έγιναν, συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι η Xenia αποτελεί πυλώνα, σημείο συνάντησης για όλους τους σοβαρούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ξενοδοχίας. Ότι είναι αναμφισβήτητα το ραντεβού της τουριστικής βιομηχανίας. Επίσης, το γεγονός ότι γίνεται σε πολύ σημαντικό χρονικό σημείο, κομβικό τους δίνει την δυνατότητα να έχουν θετικά εμπορικά αποτελέσματα για την νέα σεζόν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών δήλωσε ενθουσιασμένη από την ποσότητα αλλά κυρίως την ποιότητα των επισκεπτών. Τόσο το γεγονός πώς επρόκειτο για decision makers από όλο τα φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και το ότι βρέθηκαν στην έκθεση αναζητώντας συγκεκριμένες υπηρεσίες κι εξοπλισμό, διευκόλυνε τις συζητήσεις. Στο σημείο που συμφώνησαν όλοι οι εκθέτες με τους οποίους ήρθε σε άμεση επικοινωνία η δημοσιογραφική ομάδα κατά την διάρκεια της έκθεσης ήταν το γεγονός ότι εκτός από τις συμφωνίες που έκλεισαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, πήραν και περισσότερα leads σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, για τα οποία είναι σε μεγάλο ποσοστό σίγουροι ότι θα καταλήξουν στο μέλλον σε εμπορικές συμφωνίες και γενικά μπορούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά.

Οι εταιρίες leaders του κλάδου στηρίζουν Xenia

Όπως και στις τελευταίες δύο διοργανώσεις έτσι και το 2019 οι 550 εκθέτες – οι σημαντικότερες εταιρίες της προμηθευτικής και κατασκευαστικής αγοράς του ξενοδοχειακού κλάδου- «ψήφισαν» Xenia για την αποτελεσματικότερη προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων τους αλλά και για να έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν από κοντά με τους decision makers του κλάδου. Κάτι που φυσικά έγινε πραγματικότητα κατά την διάρκεια της έκθεσης. Στα εντυπωσιακά πραγματικά 550 περίπτερα που αναπτύχθηκαν και στα 4 halls του Metropolitan Expo, ο πλούτος, η ποιότητα και η πρωτοπορία των εκθεμάτων που παρουσιάστηκαν τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Xenia_2019-ekthetes1_F6A0051 Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών News

Ο εξοπλισμός, η κατασκευή-ανακαίνιση-εξοικονόμηση ενέργειας εκπροσωπήθηκαν ως τομείς από τις 190 και 180 σημαντικότερες εταιρίες της αγοράς και παρουσίασαν προτάσεις και εξασφάλισαν λύσεις για όλες τις απαιτήσεις και τα budget και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην αειφόρο ανάπτυξη. Φυσικά, οσοι επαγγελματίες ήρθαν αναζητώντας προίόντα για τον εξοπλισμό της κουζίνας του ξενοδοχείου τους ή για να αναβαθμίσουν τις f&b υπηρεσίες τους είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 190 εταιρείες και τέλος και η τεχνολογικές λύσεις και το digital marketing εκπροσωπηθηκε επάξια από 70 πολύ σημαντικές εταιρείες στον χώρο

Τέλος, η διάθεση για επενδύσεις υψηλής ποιότητας εκ μέρους των επισκεπτών ήταν ένα σημείο στο οποίο στάθηκαν πολλοί εκθέτες κατά τις συνομιλίες που είχαν με την δημοσιογραφική ομάδα της διοργανώτριας εταιρείας, FORUM SA.

Σημαντική είναι και η άποψη εκθετών που έχουν παραβρεθεί σε μεγάλα trade shows του εξωτερικού είτε ως επισκέπτες είτε με δικά τους περίπτερα. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτούς, μέσα σε μόλις 2 χρόνια και τρεις διοργανώσεις, η Xenia έχει καταφέρει να φτάσει σε διεθνή επίπεδα, μη έχοντας να ζηλέψει σχεδόν σε τίποτα από τα κορυφαία παγκόσμια fora.

Xenia_2019-ekthetes2_F6A0066 Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών News
Xenia_2019-ekthetes3_F6A0299 Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών News

Στο 100% οι προσδοκίες για επερχόμενες επαγγελματικές συμφωνίες

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ALCO, σε δείγμα 300 εκθετών. στους εκθέτες. Όπως προκύπτει το 45% όσων συμμετείχαν στην Xenia 2019 έκλεισε εμπορικές συμφωνίες κατά την διάρκεια της έκθεσης. Το στατιστικό που ξεχωρίζει όμως είναι η προσδοκία για ολοκλήρωση συμφωνιών το αμέσως επόμενο διάστημα από την έκθεση. Σε αυτό το ερώτημα το 100% απάντησε θετικά, βελτιώνοντας το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης Xenia που ήταν 92%! Τα υψηλά αυτά ποσοστά ικανοποίησης αλλά και εμπορικής αποτελεσματικότητας αποτυπώνουν την αξία του εμπορικού χαρακτήρα της έκθεσης, αλλά και το ύψος των προσδοκιών και απαιτήσεων των εκθετών, που είναι μεγαλύτερο από εκείνο του 2018. Σημαντικό είναι ακόμα το ότι 6 στους 10 εκθέτες (όσοι και το 2018) θεωρούν ότι οι εμπορικοί στόχοι που οδήγησαν στη συμμετοχή τους καλύφθηκαν πολύ έως αρκετά.

Η ικανοποίηση φέρνει ανανέωση συμμετοχής

Πολύ υψηλός είναι και ο βαθμός ικανοποίησης των εκθετών. Το 90% των εκθετών της Xenia 2019 δήλωσαν από εξαιρετικά έως σχετικά ικανοποιημένοι από την συμμετοχή τους στην έκθεση και το 89% να εκφράζει ήδη την πρόθεση του να συμμετάσχει και στην επόμενη διοργάνωση του 2020. Μερικά ακόμα αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι είναι για τους εκθέτες της μία πολύ σημαντική έκθεση, αφού ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των ζητούμενων τους.

EKTHETES_SYMMETOXH_2019GR-1024x876-1 Έκδηλη η ικανοποίηση των εκθετών News
2020-06-24T08:07:58+00:00