Σε κλίμα γιορτής, η κοπή της κορδέλας εγκαινίων!

Με ένα θερμότατο χειροκρότημα και μέσα σε κλίμα γιορτής κόπηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί η κορδέλα εγκαινίων της Xenia, με πλήθος κόσμου, παρουσία θεσμικών φορέων υψηλότατου κύρους και επισήμων.

Την κορδέλα της έκθεσης, που πραγματοποιείται το τριήμερο 24-26/11 στο υπερσύγχρονο Metropolitan Expo, έκοψε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και με τις κάμερες τηλεοπτικών καναλιών να καταγράφουν το κορυφαίο για την ελληνική Τουριστική Βιομηχανία γεγονός. Η κα Κουντουρά τόνισε πως “το Υπουργείο Τουρισµού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουµε υψηλού επιπέδου εκθέσεις και δράσεις, που προωθούν την εξωστρέφεια του τουριστικού µας προϊόντος, και δηµιουργούν γέφυρες για την επιχειρηµατικότητα και τις νέες επενδύσεις στο δυναµικά αναπτυσσόµενο ελληνικό τουριστικό τοµέα. Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους διοργανωτές της Xenia, τους εκθέτες και όλους όσοι έχουν εργαστεί για την επιτυχηµένη διοργάνωσή της, καθώς η Xenia φέρνει κοντά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους επαγγελµατίες πολλών ακόµη παραγωγικών κλάδων για την προώθηση νέων επωφελών συνεργασιών και µε επίκεντρο την ποιότητα στον τοµέα της φιλοξενίας”.

RS3B3171_e_750x Σε κλίμα γιορτής, η κοπή της κορδέλας εγκαινίων! Post Show 2018

Από αριστερά: ο κ. Ν. Χουδαλάκης (πρόεδρος & CEO της FORUM AE), η κα Ε. Κουρνέτα (γεν. γραμματέας υπ. Τουρισμού), η κα Ε. Κουντουρά (Υπ. Τουρισμού), ο κ. Α. Βασιλικός (πρόεδρος ΞΕΕ) και ο κ. Θ. Γιαλούρης (αντιπρόεδρος της FORUM AE) πριν την τελετή των εγκαινίων της Xenia 2018.

Η ηγέτιδα έκθεση της Τουριστικής Βιομηχανίας

“Η Xenia θα κερδίσει και φέτος τα εύσημα για την τεράστια συμβολή της στην άνθηση του ελληνικού Τουρισµού”. Με αυτή τη φράση ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας FORUM AE, μετά το πέρας της της τελετής εγκαινίων, εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι η Xenia θα διαδραματίσει και φέτος κομβικό ρόλο στην ενδυνάμωση του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού, κινητοποιώντας και δίνοντας τα εργαλεία στους ξενοδόχους όλης της χώρας να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες τους, αλλά και να αναρριχηθούν στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης. “Η Xenia, η έκθεση-θεσµός για τον ξενοδοχειακό κλάδο, αναµένεται µε τη φετινή της µεγαλειώδη διοργάνωση να διευρύνει την ακτινοβολία της κερδίζοντας και πάλι τα εύσηµα για την τεράστια συµβολή της στην άνθηση του ελληνικού τουρισµού” κατέληξε ο κ. Χουδαλάκης. Έχοντας την πλήρη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων του κλάδου της Φιλοξενίας, “η Χenia 2018, ένας καταξιωµένος θεσµός µέσα στο χρόνο”, δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας συνεισφέρει θετικά και παραγωγικά στην ανάδειξη της ποιότητας και για άλλη µια χρονιά λειτουργεί ως ένα προνοµιακό πεδίο ανταλλαγής γνώσεων, πληροφοριών, εµπειριών, τεχνολογικών εφαρµογών και λύσεων µε κοινό παρονοµαστή την αναβάθµιση του προϊόντος µας σε όλες τις διαστάσεις του”. Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν και ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος –πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών– ο κ. Γιώργος Καββαθάς -πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας- ο κ. Γρηγόρης Τάσιος -πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων– η κα Αγγελική Χονδροματίδου –αντιπρόεδρος ΕΟΤ- η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα -γεν. γραμματέας  υπ. Τουρισμού- και ο κ. Μάνος Κόνσολας –τομεάρχης Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας. Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη το 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με την οργανωτική υπογραφή του ΞΕΕ. Στη συνέχεια, η κα Κουντουρά είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί την έκθεση και να μιλήσει με πλήθος εκθετών.

IMG_8080_e_koudoura_750x456 Σε κλίμα γιορτής, η κοπή της κορδέλας εγκαινίων! Post Show 2018

Μετά την τελετή εγκαινίων, η Υπ. Τουρισμού κα Ε. Κουντουρά περιηγήθηκε την έκθεση συνοδεία στελεχών και εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα εντυπωσιακά περίπτερα και να συνομιλήσει με πλήθος εκθετών.

2019-04-02T11:46:06+00:00