Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Φιλοξενίας

Ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με θέμα τις καινοτομίες αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο της Τουριστικής Βιομηχανίας..

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της φιλοξενίας και οι νέες ξενοδοχειακές τάσεις σε διεθνές επίπεδο αναδείχθηκαν στο 1ο ∆ιεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (1st International Hospitality Forum), που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια της έκθεσης Χenia, η οποία αποτέλεσε και Χρυσό Χορηγό της εκδήλωσης. Η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο της ξενοδοχίας πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και με τη συμμετοχή κορυφαίων ξένων και Ελλήνων ομιλητών από την τουριστική βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις συμβουλευτικές επιχειρήσεις.

XEE_FOTOGALLERY Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Φιλοξενίας Post Show 2017

1. Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού 2. Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος ΞΕΕ 3. Αγνή Χρηστίδου Διευθύντρια ΞΕΕ

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα C1 του Metropolitan Expo, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Τσακίρης, αφού ευχαρίστησε κατά το χαιρετισμό του, όλους τους ξενοδόχους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε «στην εκκωφαντική εισβολή και καθιέρωση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “του μοντέλου φιλοξενίας της οικονομίας του διαμοιρασμού». Στα πλαίσια αυτά, σημείωσε πως προϋπόθεση για να κερδίσει ο κλάδος το στοίχημα της επαγγελματικής επιβίωσης είναι η εκπαίδευση και η εξοικείωση στις νέες απαιτήσεις της φιλοξενίας: «Η αφομοίωση, ένταξη και καλύτερη εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, η καλύτερη προσέγγιση και διαχείριση των απαιτήσεων των πελατών μας, ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών μας με νέα προϊόντα, το καλύτερο marketing, ο σχηματισμός ξενοδοχειακών κοινοπρακτικών σχημάτων είναι μερικοί από τους τομείς, στους οποίους πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε να τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Η υπουργός χαιρέτισε το Forum

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε πως «το 1ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, γιατί δίνει σε όλους τη δυνατότητα να θέσουν τις σωστές προτεραιότητες για τα επόμενα βήματα στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον». Η υπουργός, αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας διετίας, σημείωσε πως ο Τουρισμός είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες παγκοσμίως και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο 1ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας.

Η καινοτομία στη Φιλοξενία

Στο 1ο Διεθνές Forum Φιλοξενίας αναπτύχθηκαν οι επί μέρους αλλαγές και εξελίξεις που επέρχονται στους τομείς της ξενοδοχίας των ενοικιαζομένων δωματίων, και πως αυτές επηρεάζουν τον τομέα της φιλοξενίας. Πρόκειται για εξελίξεις που θα αλλάξουν ριζικά τη δεδομένη εικόνα και αντίληψη που υπάρχει για την επόμενη ημέρα του κλάδου. Συγκεκριμένα, το Φόρουμ φιλοξένησε τέσσερα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πάνελ, με τη συμμετοχή Ελλήνων, αλλά και διεθνών καταξιωμένων διεθνών ομιλητών, ενώ επικεντρώθηκε σε θέματα αιχμής όπως «Από την ψηφιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη: Τα ξενοδοχεία στην εποχή της επανάστασης της τεχνολογίας», και «μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές: μία νέα αγορά ανατέλλει». Τέλος, το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ξενοδόχων προσέλκυσαν οι συζητήσεις «Τα ξενοδοχεία ανανεώνονται: Νέα εξειδικευμένα ξενοδοχειακά προϊόντα» και «Οι ξενοδοχειακές πωλήσεις και marketing στην τεχνολογική εποχή».

2018-10-30T12:52:41+00:00