Xenia Build Hotel

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Xenia 2017, στο κεντρικό stage του Build Hotel, στο Hall 4, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σημαντικότερη εκδήλωση για την κατασκευή και ανακαίνιση στον ξενοδοχειακό κλάδο.

buildhotel-lo Xenia Build Hotel News

Περισσότεροι από 1.500 επαγγελματίες του κλάδου παρακολούθησαν τις ομιλίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Build Hotel, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και θέτοντας ερωτήσεις στους ομιλητές σχετικά με θέματα που αφορούν τις ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, σημαντικοί και καταξιωμένοι ομιλητές παρουσίασαν σύγχρονες και πρωτοποριακές ιδέες, που αφορούν τη δόμηση, την ανακαίνιση και την ενεργειακή θωράκιση των ξενοδοχείων μέσα από παραδείγματα υλοποιημένων έργων τους.

Το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες, αποκόμισε ιδέες για καταλύματα καλοσχεδιασμένα, λειτουργικά, χαμηλού κόστους, εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τις νέες σχεδιαστικές τάσεις στα ξενοδοχεία, που κύριο στόχο έχουν την εξατομικευμένη εμπειρία φιλοξενίας του επισκέπτη.

Τέλος, η πιστοποίηση με αστέρια και η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών μιας ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του κοινού και των εταιριών αναβάθμισης ποιότητας, που κλήθηκαν να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

build-1-copy Xenia Build Hotel News

1. Γιώργος Χαλόφτης (Excellence & Lean)                2. Γιώργος Νικολαΐδης (Coco-Mat)

Ένα πρόγραμμα γεμάτο διάσημα ονόματα

Σημαντικά ονόματα από το χώρο της αρχιτεκτονικής, του interior design και του φωτισμού παρουσίασαν κάποια από τα σημαντικότερα έργα τους με συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφορές.

Ανάμεσα στις ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν αυτή του Daniel Frampton, Lighting Director και Sales Manager της Artemide Hellas, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τάσεις για τον ξενοδοχειακό φωτισμό αναφέροντας τις 10 επικρατέστερες. Ανάμεσά τους κυρίαρχη θέση είχε η τάση των αγοραστών για custom-made προϊόντα καθώς και η τάση για προσιτή πολυτέλεια με διαχρονική κομψότητα.

Το παγκοσμίως βραβευμένο Resort Amanzoe παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μάριο Αγγελόπουλο (Archiplus Architects and Associates). Πιο συγκεκριμένα, μελετήθηκε η αρχιτεκτονική φιλοσοφία της Aman στην ελληνική της εκδοχή, η οποία ενσαρκώνεται στον διεθνή ήδη προορισμό Amanzοe, που σημαίνει “Γαλήνια Ζωή”. Η φιλοσοφία αυτή έχει ως βάση την αρμονία της συνύπαρξης του αυθεντικού φυσικού περιβάλλοντος, της τοπικής χλωρίδας και του ελληνικού τρόπου ζωής με την αρχιτεκτονική και την υψηλής ποιότητας φιλοξενία.

build-2-copy Xenia Build Hotel News

3. Μάριος Αγγελόπουλος (Archiplus Architects & Associates) 4. Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη (MKV DESIGN)

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του αρχιτέκτονα Ηλία Μαστρομηνά (ARC – ilias Mastrominas and associates) για το νεότευκτο ξενοδοχειακό συγκρότημα Casa Cook Kos, όπου η αρχιτεκτονική μελέτη επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια του τουριστικού καταλύματος ως προσφερόμενου πολιτισμικού προϊόντος και να το αναγάγει σε εμπειρία και βίωμα του επισκέπτη, συνδέοντάς τον με τον τόπο, την ιστορία και την κουλτούρα του.

Η παγκοσμίου φήμης και πολυβραβευμένη αρχιτέκτων και interior designer Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη ήταν η keynote speaker του Xenia Build Hotel. Στην ομιλία της έκανε εκτεταμένη αναφορά στο έργο της υποστηρίζοντας ότι η πολυτέλεια, που βιώνουν οι επισκέπτες στο ξενοδοχειακό τους περιβάλλον, δεν οφείλεται μόνο στο όνομα του εκάστοτε ξενοδοχείου (brand), αλλά και στα στοιχεία που το συνδέουν με τον συγκεκριμένο τόπο, δίνοντας νόημα στην εκεί διαμονή τους.

build-3-copy Xenia Build Hotel News

5. Λάζαρος Μπίτος(Development plan)                       6. Nikos Hadjos (Marriott Hotels International)

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ομιλία που αφορούσε τη νέα αλυσίδα ξενοδοχείων Moxy, από τον όμιλο Marriott, που ενθουσίασε το κοινό με τον πρωτοποριακό τρόπο παρουσίασης. Οι εκπρόσωποι της Marriot και υπεύθυνοι για αυτό το νέο project Ni-kos Hadjos (Director of International Development – Greece & Cyprus) και Tim Walton (Re-gional Vice President – Western Europe, International Hotel Development) εστίασαν στο σύγχρονο μοντέλο ξενοδοχειακού σχεδιασμού και τον σωστό τρόπο προσέγγισης του μοντέρνου ταξιδιώτη, δίνοντας έμφαση στη φιλοσοφία των Moxy που συνδυάζει προσιτές τιμές στα καταλύματά της χωρίς όμως έκπτωση στην άνεση και στο στυλ.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε το αρχιτεκτονικό περιοδικό ek.

2018-04-23T07:42:57+00:00