Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.

Αρχική/Highlights/Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Ανοικτού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας στα πλαίσια της έκθεσης XENIA, την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου

Το συνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Συνομοσπονδίας, Παναγιώτη Τοκούζη, ο οποίος σημείωσε πως «στόχος του συνεδρίου είναι να εξελιχθεί στην ετήσια συνάντηση των μελών της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., με σκοπό την ενημέρωσή τους για όλα τα σύγχρονα θέματα που αφορούν τον κλάδο». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ευθύ ανταγωνισμό που δέχονται τα τουριστικά καταλύματα από τις πλατφόρμες τύπου airbnb, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η χρονιά που πέρασε «απέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο Τουρισμός είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από τη δεκαετή σχεδόν οικονομική κρίση». Tέλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξειδικεύονται στον «Τουρισμό Εμπειρίας», καθώς, επίσης, τη δημιουργία μιας ανώτερης κατηγορίας, η οποία «ακούει» στο όνομα «elite», αλλά και την κατοχύρωση του brand name «smotel», με το οποίο θα μπορεί να πιστοποιείται μία επιχείρηση, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μεγέθους, που θα παρέχει συγκεκριμένες, εξειδικευμένες υπηρεσίες και παροχές προς τους πελάτες της. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, αλλά και οι κ.κ. Μάνος Κόνσολας, τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Καρίμαλης Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας. Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος  Χατζημάρκου, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ και Γιώργος  Αμβράζης, γεν. διευθυντής ΣΕΤΕ.

IMG_1113cropped Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. Highlights

Η υπουργός παρούσα, χαιρέτισε το Συνέδριο

Κεντρική ομιλήτρια στο 2ο Ανοικτό Συνέδριο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ήταν η υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία αναφέρθηκε στην οικεία φιλοξενία που παρέχουν οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων στους πελάτες τους, χαρακτηρίζοντάς τες ως τη «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού τουρισμού. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Παναγιώτης Τοκούζης απένειμε στην υπουργό τιμητική πλακέτα για την στήριξή της στην Συνομοσπονδία και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της προσέφερε ένα μικρό δείγμα από παραδοσιακά προϊόντα του Αιγαίου, που θα συνθέτουν το «Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου».

Στο επίκεντρο το «Καλάθι Πρωινού»

Περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του συνεδρίου είχε η παρουσίαση του «Καλάθι Πρωινού», μια πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά κάθε τόπου από μικρούς παραγωγούς. Το Καλάθι θα προσφέρεται σε δύο μορφές: σε ένα πραγματικό καλάθι με προϊόντα για τα καταλύματα που δεν διαθέτουν χώρους εστίασης και με τα προϊόντα στη σύνθεση του πρωινού μπουφέ, για όσα διαθέτουν. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Παναγιώτης Τοκούζης, τίμησε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για την πολύτιμη συνεργασία της περιφέρειας με τη Συνομοσπονδία, στη διαμόρφωση και παρουσίαση της δράσης «Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου».

 Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν όλα τα ζητήματα που αναλύθηκαν στο συνέδριο και αφορούσαν καίρια ζητήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Πετρέας, Οικονομολόγος, Eμπειρογνώμων και σύμβουλος Tουριστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και marketing, μίλησε για τη «Στρατηγική προσέγγιση αξιοποίησης των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα», ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα Ιωάννα Δρέττα, ανέλυσε τη σημασία που έχουν οι συνέργειες στον εμπλουτισμό και την προβολή του τουριστικού προϊόντος. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της ομιλίας της προβλήθηκε το διαφημιστικό σποτ που υλοποίησε η Marketing Greece για λογαριασμό της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. και το οποίο προβάλλει τις ομορφιές της χώρας μας, συνδυαστικά με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας. Τέλος παρουσιάστηκε η νέα, ανανεωμένη, σχεδιαστικά και λειτουργικά, ιστοσελίδα της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.

Είπαν για την έκθεση

“Ο Τουρισμός είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και είναι η γέφυρα για την προώθηση επωφελών συνεργασιών και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους… Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Xenia!”

Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού

“Η επαναλειτουργία της έκθεσης Xenia θα σηματοδοτήσει και την τάση του ελληνικού τουρισμού για ακόμη καλύτερες και υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες.”

Γεώργιος Τσακίρης, Πρόεδρος Ξενοδοχιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

“Η επανεκκίνηση της έκθεσης Xenia θα συμβάλλει καθοριστικά στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας για να βελτιώσουν τη θέση, τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητά τους.”

Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

“Η επανεκκίνηση της Xenia συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στη λειτουργία και στις επενδυτικές τους προοπτικές.”

Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

“Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση Xenia και μια δυναμική και σε βάθος χρόνου πορεία, ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα από αυτή τη σημαντική τουριστική συνάντηση θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον κλάδο.”

Παναγιώτης Τοκούζης, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος
2017-12-04T11:38:16+00:00